Wat doet een pedicure?

Een goed opgeleide pedicure kan u ook uitgebreid advies geven. Niet alleen over de manier waarop u uw voeten het beste kunt verzorgen, maar ook over de aanschaf van bijvoorbeeld schoenen. Daarnaast kan zij vroegtijdig klachten of aandoeningen signaleren waarvoor behandeling door een arts of podotherapeut gewenst of zelfs noodzakelijk is.

De basisbehandeling bestaat uit het weghalen van overmatig eelt, eventueel een likdoorn of kloof, en het op de juiste manier knippen van uw nagels en het verzorgen van de nagelomgeving. Met behulp van moderne apparatuur wordt u snel en vrijwel pijnloos geholpen.  De behandeling wordt afgerond met een heerlijke voetencrème.

In sommige gevallen volstaat een basisbehandeling niet en moeten er andere technieken worden toegepast. Daarvoor bent u mij ook aan het juiste adres. Zo kan ik u bijvoorbeeld ook helpen bij ingegroeide nagels, weke likdoorns en beschadigde nagels, en het ontlasten van drukplekken.

Daarnaast behoort het cosmetisch verzorgen van handen en voeten tot mijn werkzaamheden.  Massage of wellness, nagels knippen of vijlen en het lakken van de nagels.

De behandeling

Wat kunt u verwachten als u een afspraak heeft gemaakt en u gaat voor het eerst naar de Pedicure?

  • Eerst worden de voeten van top tot teen bekeken.
  • De nagels worden geknipt en nagelomgeving verzorgd.
  • Vervolgens wordt met behulp van een frees de nagelplaat mooi glad gemaakt en indien nodig dunner gefreesd.
  • Daarna word eelt verwijderd, en eventueel een likdoorn of kloof, en na behandeld met de frees zodat de voeten lekker glad aanvoelen.

U kunt ook een afspraak maken als u bv. alleen die pijnlijke likdoorn weg wilt laten halen en u heeft geen tijd voor een hele behandeling. De prijs wordt dan aangepast.

Ook kunt u er voor kiezen om in combinatie met een voetbehandeling een massage, wellness, of (gel)lak behandeling te nemen. U ontvangt dan een combinatie korting.

Ook kunt u bij mij terecht voor Diabetische voet, reumatische voet, en specialistische technieken, kijk daarvoor in het menu bij specialisaties.

 

 

Wat is manicure?

Tijdens een manicure behandeling worden uw nagels naar uw wens in model gevijld, en uw nagelriemen worden verzorgd.

U kunt ervoor kiezen om uw nagels te laten lakken met bijvoorbeeld een gel-lak, met deze gel-lak heeft uw minsten 3 tot 5 weken mooie verzorgde nagels.

Als afsluiting van de behandeling krijgt u een heerlijke crème aangebracht.